So Sofie

Let me live, love and say it well with good sentences!

Sylvia Plath

Sofie_KiezenEffecten_versie1-20

Hoe mijn creatiefste dromen langzaamaan tot leven kwamen...

Ik herinner mij een moment kort na mijn studies Taal-en Letterkunde. Met een A3-blad en een balpen in de aanslag zat ik aan mijn salontafel. Hoewel ik graag boeken las en schreef, was er voor mij meer dan taal alleen. Mijn naaiprojecten, mijn liefde voor ambachten, muziek, dans, theater, mijn interesse voor zelfontwikkeling én voor duurzaamheid: hoe kon ik die verenigen in iets dat voor mezelf klopte? Dat wilde ik gaan onderzoeken. Ik maakte een mindmap en ontwikkelde een volledig concept waarin elk talent en elke interesse een plaatsje kreeg. Ik zag het helemaal voor me!  

Helaas werkte ik toen in het onderwijs en bleef mijn tijd beperkt. Ik vond mijn job heel fijn: jongeren inspireren en begeleiden in hun leerproces, daar hield ik wel van. Toch knaagde dat stemmetje jaar na jaar aan mij. Ik zette hier en daar stappen in de richting van mijn dromen, maar de “grote uitwerking” ervan bleef op de plank liggen met alle frustraties van dien. Er moest toch meer zijn, dacht ik opnieuw en opnieuw. 

Hoewel ik een stuk creativiteit in mijn lessen kwijt kon en ook heel wat creatieve hobby’s had na de werkuren, bleef ik op mijn honger zitten. De ondernemersstem riep luider en luider. Op een gegeven moment kon ik niet anders dan actie ondernemen. Zo ontstond mijn ondernemersverhaal. 

“Creativity doesn’t wait for that perfect moment. It fashions its own perfect moments out of ordinary ones.”

-Bruce Garrabrandt

Als creatief generalist weet ik wat het is om door het bos de bomen niet meer te zien. Daarom maakte ik er mijn grotere missie van om creatieve ondernemers te helpen hun dromen waar te maken. Dat is voor mij geen win-win, maar een dikke vette win-win-win. Als content strateeg voor creatieve ondernemers help ik mensen om hun wildste creatieve dromen in taal om te zetten, waardoor niet alleen ik mijn eigen creatief ei kwijt kan, maar ook jouw ideeën eindelijk tot leven komen. 

Wil jij ontdekken of ik jouw creatieve dromen kan omzetten naar sprankelende teksten voor social media, nieuwsbrieven en e-mails, blogs en jouw website?

Meewerken aan andere dromen...

Ik ben Sofie: denker en doener inéén. Of je nu gelooft in astrologie of niet, mijn sterrenbeeld representeert perfect wie ik ben. De twee vissen die in omgekeerde richting zwemmen omvatten de vele tegenpolen die in mij stromen: strateeg en uitvoerder, extravert én introvert (ambivert dus 😉 ), creatief, maar doelgericht, een mensenmens die vaak de stilte opzoekt. 

 De zoektocht naar mezelf is de afgelopen jaren verwarrend (geweest). Hoe kan ik dit én dit zijn? En toch, het kan… want ik besta. 😀  Ik ben de laatste tijd steeds meer gaan beseffen dat mijn kwaliteiten en sterktes van mij de perfecte content strateeg maken. 

Ik ben zelf een creatieveling die barst van de ideeën, klaar om ze tot uitvoering te brengen. Ik ben van het go-with-the-flow-type dat gemakkelijk meevaart op de energie van anderen. Op vlak van marketing en social media is dat een niet te missen sterkte die maakt dat ik zonder enige moeite inpik op trends en de snelle veranderingen die vandaag aan de orde zijn. Toch sla ik mijn armen niet in het wilde weg of doe ik maar wat. Ik hou met mijn strategische blik steeds het doel voor ogen. Waar wil jij als ondernemer naartoe en welke stappen zijn hierin essentieel en prioriteit? Ik zorg ervoor dat je het punt aan de horizon blijft behouden en onderweg de resultaten boekt waarvan je droomt. Waar je mij vindt wanneer ik niet aan m'n computer zit...

      Aan zee. ’s morgens vroeg of ’s avonds vind je me vaak aan het strand met mijn hondje Goldy. Bij het minste korreltje zand verandert ze in een ongeleid projectiel: gekke sprongetjes en rennen maar. Daarin lijkt ze op mij. Aan het strand voel ik de energie stromen. Ik krijg er de zotste ideeën.

      Aan de naaimachine. Kleurcombinaties bepalen, patronen tekenen, catchy details toevoegen, heeerlijk… Ik droom ervan ooit een volledig zelfgemaakte garderobe te hebben.

–  Aan de piano. ‘s avonds zing en speel ik er meestal op los. Het geeft mij zo’n vrij gevoel! Verder hou ik ervan om samen met anderen te jammen. En ooit wil ik mijn eigen liedjes opnemen.

      Aan tafel. Ik hou van eten en het gezellig tafelen met vrienden. En na een toffe avond vol geklets, heerlijke tapas en chocomousse als afsluiter (maak je me altijd blij mee 🙂 ) vind je me aan het kampvuur met een instrument in mijn handen. Dat is voor mij de perfecte avond.

      In een museum: die gigantische ruimtes en hoe je pas er vanzelf vertraagt, hoe je er zelf je weg bepaalt en kan slingeren van het ene kunstwerk naar het andere, om dan op een bankje even uit te rusten en de passanten te volgen,… Ik vind dat enorm fijn.

–  Of gewoon lekker thuis. Mijn huis is mijn creatief nest waar ik zelf op heel wat creatieve eieren zit te broeden. Naast mijn werk als VA, geef ik namelijk af en toe ook creatieve workshops rond muziek, stof en wol. Ik vind het ontzettend fijn om anderen te inspireren om met de handen aan de slag te gaan. Hoe meer creativiteit, hoe beter!

Wauw! In een strategisch gesprek met Sofie kwam ik tot de kern van waar ik me al weken de kop over brak. Daarbovenop zorgden haar doortastende vragen voor oplossingen waar ik zelfs geen probleem zag, maar waar er wel waren. Ik ben Sofie heel dankbaar voor deze energieke sessie die een echte boost geeft aan mijn onderneming.
massage, massage therapist, massage therapy-2333207.jpg
Sarah - energetisch therapeut
Shift your story

Wat mij SO Sofie maakt...

–       ik kan gemakkelijk van koers veranderen, ik pas me snel aan en heb een grote go-with-the-flow-mentaliteit. 

–       ik denk strategisch en ga voor resultaten. 

–       ik heb het hart op de tong en hecht zelf enorm veel waarde aan eerlijke feedback. #groeimindset

–       ik werk tijdsefficiënt en verspil geen energie aan nonsens. Iemand zei me ooit: “jij lijkt wel 25u op een dag te hebben, waar anderen er ‘maar’ 24 hebben.” 

–       ik heb een groot hart, waar veel in past. Soms speelt me dat parten, ik voel de pijn van anderen. Toch zie ik dat als een enorme sterkte. Ik ben heel empathisch, bied een luisterend oor, steun anderen door dik en dun en ben goed in motiveren en oppeppen. 

–       Ik denk vaak out-of-the-box en ik hou ervan om creatieve oplossingen te bedenken.

 

The Ethical Move en mijn marketingvisie

 Ik ben aangesloten bij “The Ethical Move“, een organisatie die zich focust op ethische marketing, waarin gelijkheid, integriteit, transparantie, verantwoordelijkheid en vertrouwen centraal staan. Past perfect bij mijn “what-you-see-is-what-you-get-karakter”! Bij mij geen smoesjes à la “er is maar 1 plaatsje meer”, terwijl je eigenlijk nog 10 mensen in je webinar kunt ontvangen. Ik schrijf eerlijke en integere teksten. Ik doe dit voor mezelf én voor mijn klanten. Daarnaast vind ik het enorm fijn als klanten dezelfde visie over marketing delen. 

Ik geniet bijvoorbeeld zo van mijn samenwerking met Annelies van Canico. Ze ondersteunt baasje en hond via de connectiemethode. Ze gaat voor authenticiteit in alles wat ze doet. Ook legt ze een enorme focus op duurzaamheid. Geen pleisters op de wonde, maar een manier van leven ontwikkelen die op lange termijn werkt. 

Ook ik ga niet voor quick fixes. Ik bouw samen met ondernemers aan teksten en systemen die passen en blijven werken. Daarin ligt mijn passie. Wil dat zeggen dat er nooit gesleuteld moet worden? Absoluut niet, maar dan haal ik mijn flexibiliteit, daadkracht en creatieve ideeën terug naar boven om oplossingen te zoeken en uit te werken. 

En dan nog een duik in het verleden...

Als klein meisje van drie hield ik van de fabeltjes van La Fontaine, niet veel later las ik alle avonturen van ‘De vijf’. In het middelbaar koos ik voor moderne talen en op mijn 18e ging ik Taal- en Letterkunde Nederlands/Frans studeren in Brussel en behaalde met glans mijn diploma in 2016. Hierna ging ik eerst kort als communicatiemedewerker aan de slag en vervolgens als taalleerkracht. Ik hou van taal, dat is wel duidelijk!

Maar meer nog! Ik hou van taal in al haar vormen: de beroerende taal van muziek, de bewegende taal van het lichaam en de dans, taal in woorden en zonder woorden. In mijn vrije tijd dans ik, speel ik dwarsfluit, ga ik sporten, lees ik boeken, naai ik mijn eigen kleren en ga ik graag op reis, met de rugzak of tent. Ik ben van vele markten thuis en heb een grote ontdekkingsdrang. Daarom hou ik ook zo van het online ondernemen. Je kan er zoveel wegen mee uit. Ik help je graag bij jouw zoektocht in de digitale wereld.